• Arheološka dediščina
  Arheološka dediščina
 • Naravne znamenitosti
  Naravne znamenitosti
 • Naravne vrednote
  Naravne vrednote
 • Sakralna dediščina
  Sakralna dediščina
 • Spomeniki NOB
  Spomeniki NOB
 • Stavbe
  Stavbe
 • Turistična ponudba
  Turistična ponudba
 • Zemljevid z označenimi lokacijami
  Zemljevid z označenimi lokacijami

V nedeljo, 27. septembra 2015, na svetovni dan turizma, bomo pri Kelherjevem kozolcu v Škalah že peto leto zapored pripravili etnološko zabavno prireditev JESEN NA VASI. Izbirali bomo NAJ PRIDELKE, ki jih bodo prinesli obiskovalci, s pomočjo strokovnjaka spoznavali različne sorte jabolk ter podelili nagrade za najboljša otroška likovna dela na temo JESEN. Vsa prispela dela bodo tudi razstavljena, enako pa velja za stare fotografije kmečkih opravil in seveda pridelke, ki jih je treba prinesti na prizorišče med 14. in 15. uro.

Tudi letos bomo za obiskovalce, otroke in odrasle, pripravili nekaj zabavnih iger na temo spravila pridelkov, pa seveda nagrade za zmagovalce in sodelujoče. Simbolično nagrado prejme vsak, ki bo za razstavo prispeval vsaj tri pridelke, za nekaj presenečenj pa bodo poskrbeli tudi lokalni ponudniki.

S pomočjo tabornikov Čete Divji volk Škale bomo pripravili pokušine jesenskih dobrot, za še boljše vzdušje pa bosta zagotovo poskrbela  Ansambel Žarek in Stane Vovk, ki bo program povezoval.

Če bo deževalo, bo prireditev prestavljena na naslednjo nedeljo, 4. 10. 2015.

Že zdaj pa vabljeni (ne glede na vreme) v soboto dopoldne, 3. 10. 2015 v Velenje na mestno tržnico, kjer bomo prav tako pripravili razstavo pridelkov, kakšno zabavno igro in predstavitev lokalnih ponudnikov.

Plakat Jesen na vasi, 27.9.201...
Plakat Jesen na vasi, 27.9.2015 Plakat Jesen na vasi, 27.9.2015
Plakat povabilo k sodelovaju p...
Plakat povabilo k sodelovaju pri oblikovanju razstave jabolk in pridelkov Plakat povabilo k sodelovaju pri oblikovanju razstave jabolk in pridelkov

Vabilo je izdelala Ana Glinšek, Topol d.o.o.

 

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Za Prijavo / Registracijo morate omogočiti Piškotke v nasprotnem primeru ta ni mogoča. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? .

Preveri direktivo o piškotkih.

Preprečili ste nalaganje piškotkov. Odločitev lahko prekličete.

Dovolili ste shranjevanje piškotkov na Vaš računalnik. Odločitev lahko prekličete.

Iskanje

Kontakt

Škale 85b, 3320 Velenje, Slovenija

info@revivas-skale.si

041-673-334

https://revivas-skale.si/