Zadnje nedeljsko popoldne v septembru je v Škalah tradicionalno namenjeno prireditvi o pridelkih in veselju ob tem. Vsa leta prireditev pripravlja društvo Revivas. Letos je bila rdeča nit ajda, o njej smo izvedeli mnogo zanimivega. V ta namen smo pripravili različne jedi z ajdovo kašo ali ajdovo moko, od palačink, do kruha in različnih peciv. Manjkali niso niti ajdovi žganci in ajdova kaša z jurčki.
Ljudje so prinesli veliko zanimivih pridelkov, letos prvič pa tudi aranžmajev s sadjem in zelenjavo. Težko je bilo izbrati najbolj zanimiv pridelek (zmagala je družina Lipnik z ogromno bučo) in najlepši aranžma (zmagala je Mira Cerkovnik).
Obiskovalci so ugibali, koliko tehta vrečka ajdove kaše. Čisto za malo je pravo težo zgrešila Cvetka Lipnik in tako zmagala.
Posladkali smo se z vinskim moštom, ki ga vsako leto prinese Janko Jan, pa tudi jabolčnikom in sokom iz aronije.
Popoldne je bilo zelo prijetno, obiskovalci so izmenjali informacije o letošnji letini, za konec smo pa še zapeli tisto ljudsko Po Koroškem po Krajnskem že ajda zori. In, ker je bila na prireditvi prisotna tudi deklica z imenom Ajda, je bilo nedeljsko popoldne popolno.
Jesen na vasi v Škalah 2025
- Podrobnosti
- Kategorija: Zaključeni projekti
- Napisal: Eva Kumer
- Ogledov: 72