Konec maja je zaznamoval zaključek projekta podmladka društva REVIVAS Škale – Stripovske noči, ki smo jo tudi letos uspešno izvedli v virtualni obliki.

V začetku aprila smo za vas smo pripravili kratko predstavitev stripa v video obliki z naslovom KAJ JE STRIP?, ki si ga lahko ogledate na tej povezavi ali spodaj.

23. aprila, na svetovni dan knjige, smo preko spletne platforme Zoom izvedli kreativno likovno delavnico, ki jo je vodila Klara Jan, na njej pa smo si izdelali mastodontkina stripovska kazala, ki so nas nato spremljala ob nočnem branju knjig v noči med 23. in 24. aprilom.

Poleg delavnice v živo smo pripravili tudi dve foto-delavnici z navodili za izdelavo stripovske eksplozije in fotografskega stripa. Navodila najdete na spodnjih povezavah:

Na javno povabilo k risanju kratkih stripov se je odzvalo 16 mladih stripovskih navdušencev, ki so narisali 17 odličnih stripov na temo »NOČ KNJIGE«. Stripe smo uredili v knjižico, ki so jo prejeli tudi vsi avtorji.

Digitalno obliko knjižice s predstavljenimi stripi lahko najdete na tej povezavi.

Najlepša hvala vsem, ki ste se bili ustvarjalni in ste se »na daljavo« udeležili našega projekta. Upamo, da se bomo lahko kmalu videli v živo in ponovno ustvarjali skupaj! 

1_stripovska_noc_mastodontkina...
1_stripovska_noc_mastodontkina_stripovska_kazala 1_stripovska_noc_mastodontkina_stripovska_kazala
2_stripovska_noc_mastodontkina...
2_stripovska_noc_mastodontkina_ kazalka 2_stripovska_noc_mastodontkina_ kazalka
3_stripovska_noc_stripovska_ek...
3_stripovska_noc_stripovska_eksplozija 3_stripovska_noc_stripovska_eksplozija
4_stripovska_noc_foto_strip
4_stripovska_noc_foto_strip 4_stripovska_noc_foto_strip

Fotografije je prispevala Klara Jan