• Arheološka dediščina
  Arheološka dediščina
 • Naravne znamenitosti
  Naravne znamenitosti
 • Naravne vrednote
  Naravne vrednote
 • Sakralna dediščina
  Sakralna dediščina
 • Spomeniki NOB
  Spomeniki NOB
 • Stavbe
  Stavbe
 • Turistična ponudba
  Turistična ponudba
 • Zemljevid z označenimi lokacijami
  Zemljevid z označenimi lokacijami

Vabljeni med 6. in 8. julijem 2018 k gasilskemu domu Škale, kjer obljubljamo zanimivo dogajanje:

V petek, 6. julija 2018, bo ob 17. uri v dvorani KS potekala okrogla miza na temo Šola nekoč in danes. Sodelovanje na okrogli  mizi so obljubili Emil Hartner, Anica Podlesnik, Vesna Hudej in nekaj učiteljic, ki so poučevale v nekdanjih šolah v Škalah. Okroglo mizo bo moderirala Eva Kumer.

Učenci, starši, učitelji in zainteresirani občani, vabljeni na pogovor in druženje!

Po zaključku okrogle mize, predvidoma ob 18. uri, bomo odprli razstavo Šole, učitelji, učenci in šolske potrebščine. Razstava bo na ogled še v soboto, 7. 7., med 14. in 20. uro ter v nedeljo, 8. 7., med 10. in 20. uro.

V petek, 6. julija 2018, bodo med 18.30 in 20. uro potekale ustvarjalne delavnice, ki jih bo vodila Klara Jan. Vabljeni otroci in odrasli!

V soboto, 7. julija 2018, popoldne se bo zgodila ŠKALSKA PRAVLJICA. Med 14. in 14.45 bo sprejem preseljenih Škalčanov in učiteljic v nekdanjih škalskih šolah. Na 18. srečanje preseljenih Škalčanov so vabljeni vsi nekdanji (in sedanji) prebivalci Škal, ki so se morali preseliti zaradi izkopavanja premoga.  Posebej vabljene so tudi še živeče učiteljice, ki so poučevale v nekdanjih šolah v Škalah (do leta 1988): Veronika Blagotinšek, Marica Črep, Albina Hamer, Olga Janžovnik, Lojzka Kovač, Milena Krk, Eva Kumer, Pavla Lipnik, Slavka Pogač, Anica Pukl, Gabrijela Rednak, Milena Šonc, Milena Lojen (por. Štajner), Zofija Vah in Jožica Zobec.

Za posebne goste in druge zainteresirane bo v dvorani KS med 15. in 15.30 potekala kratka svečanost. 

Po 15.30 uri se bo dogajanje preselilo pred gasilski dom Škale. Tam bo mogoče prepoznati nekaj podob iz prvega središča Škal, zaživelo bo tudi "sejmišče" z lokalnimi ponudniki domačih dobrot in izdelkov. Posebna zanimivost bo foto stojnica. Obiskovalci bodo lahko za spomin posneli fotografijo in jo odnesli domov. Vabljeni na srečanje s svojimi sošolci in učitelji! Najštevilčnejši razredi bodo posebej nagrajeni! Nagrade tudi za anekdote iz šolskih klopi!

V nedeljo, 8. julija 2018, bodo med 10. in 20. uro potekala vodenja po razstavi Šole, učitelji, učenci in šolske potrebščine ter ustvarjalne delavnice.

VABLJENI NA DRUŽENJE IN ZABAVO OB PODOBAH PRETEKLOSTI!

DOŽIVITE PRAVLJICO V ŠKALAH!

letak_skalska_pravljica_01
letak_skalska_pravljica_01 letak_skalska_pravljica_01
letak_skalska_pravljica_02
letak_skalska_pravljica_02 letak_skalska_pravljica_02

Vabilo je izdelala Ana Glinšek

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Za Prijavo / Registracijo morate omogočiti Piškotke v nasprotnem primeru ta ni mogoča. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? .

Preveri direktivo o piškotkih.

Preprečili ste nalaganje piškotkov. Odločitev lahko prekličete.

Dovolili ste shranjevanje piškotkov na Vaš računalnik. Odločitev lahko prekličete.

Iskanje

Kontakt

Škale 85b, 3320 Velenje, Slovenija

info@revivas-skale.si

041-673-334

https://revivas-skale.si/