• Arheološka dediščina
  Arheološka dediščina
 • Naravne znamenitosti
  Naravne znamenitosti
 • Naravne vrednote
  Naravne vrednote
 • Sakralna dediščina
  Sakralna dediščina
 • Spomeniki NOB
  Spomeniki NOB
 • Stavbe
  Stavbe
 • Turistična ponudba
  Turistična ponudba
 • Zemljevid z označenimi lokacijami
  Zemljevid z označenimi lokacijami

Prvi konec tedna v juliju, od petka, 6. 7., do nedelje, 8. 7. 2018, bo sedanje središče krajevne skupnosti Škale-Hrastovec dobilo drugačno podobo. Spominjalo bo na prvo središče vasi, ki se je že zdavnaj pogreznilo. Zgodila se bo Škalska pravljica.

Takrat bomo znova povabili na obisk preseljene Škalčane (7. julija 2018 popoldne bo potekalo že njihovo 18. srečanje v Škalah), pa tudi učitelje. Še posebej bomo veseli tistih, ki so učili v nekdanjih šolah v Škalah.

Rdeča nit dogajanja bodo šole. Letos namreč mineva 70 let od izpraznitve šol v prvem središču Škal (na Škalskem hribu – leta 1948) in 30 let od porušenja šole v drugem središču (na Brezovem – leta 1988). V spomin na ti obletnici pripravljamo posebno razstavo, ki bo predstavila zgodovino šole v Škalah, učitelje in generacije otrok, ki so obiskovali šolo do leta 1988.

K sooblikovanju razstave vabimo vse nekdanje učence in učitelje. Zbiramo fotografije šol, učiteljev in učencev škalskih šol do leta 1988 (in do kamor je možno nazaj), pa tudi šolske pripomočke iz tistih časov (pisala, peresnice, ravnila, torbe, ...). Zanimiv bi bil tudi kak zvezek, spričevalo, zapiski učiteljev,…

Odprtje razstave bo v petek, 6. julija, ko bo potekala tudi okrogla miza na temo Šola nekoč in danes. Razstava bo na ogled še 7. in 8. julija.

Gradiva za razstavo zbiramo do 18. junija 2018. Kontakt: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.; 041 394 660.

Več o dogajanju in zbiranju gradiv v priloženem napovedniku in povabilu k sodelovanju pri oblikovanju razstave.

napovednik_skalska_pravljica_2...
napovednik_skalska_pravljica_2018 napovednik_skalska_pravljica_2018
povabilo_razstava_skalska_prav...
povabilo_razstava_skalska_pravljica_2018 povabilo_razstava_skalska_pravljica_2018

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Za Prijavo / Registracijo morate omogočiti Piškotke v nasprotnem primeru ta ni mogoča. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? .

Preveri direktivo o piškotkih.

Preprečili ste nalaganje piškotkov. Odločitev lahko prekličete.

Dovolili ste shranjevanje piškotkov na Vaš računalnik. Odločitev lahko prekličete.

Iskanje

Kontakt

Škale 85b, 3320 Velenje, Slovenija

info@revivas-skale.si

041-673-334

https://revivas-skale.si/