• Arheološka dediščina
  Arheološka dediščina
 • Naravne znamenitosti
  Naravne znamenitosti
 • Naravne vrednote
  Naravne vrednote
 • Sakralna dediščina
  Sakralna dediščina
 • Spomeniki NOB
  Spomeniki NOB
 • Stavbe
  Stavbe
 • Turistična ponudba
  Turistična ponudba
 • Zemljevid z označenimi lokacijami
  Zemljevid z označenimi lokacijami

JAVNO POVABILO K PREDLOŽITVI PESMI

Društvo REVIVAS Škale namerava do konca junija 2014 izdati zbirko pesmi »Pod vodo vas, nad vodo glas«. V njej bo zajeta že objavljena poezija nekaterih avtorjev (Rezman, Lipnik, Tanšek, Pustatičnik idr.), kakor tudi pesmi znanih in neznanih avtorjev, ki objave še niso doživele. Društvo želi zbrati pesmi, ki so tematsko vezane na Šaleško dolino in spreminjanje njene podobe zaradi izkopavanja premoga, s poudarkom na dogajanju v prejšnjem stoletju (pogrezanje površja, nastajanje jezer, spreminjanje krajine, izguba kulturne dediščine, doživljanje izgube doma, današnje občutenje in spomini na nekdanjo podobo doline ipd.).

Vabimo vse, ki imajo pesmi s takšno tematiko in bi želeli, da se te vključijo v zbirko pesmi, da najkasneje do 15. 5. 2014 dostavijo svoja dela skupaj z zahtevanimi informacijami o avtorju na naslov: DRUŠTVO REVIVAS ŠKALE, ŠKALE 85 B, 3320 VELENJE ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Podrobnosti glede vsebine prijave in kriterijev za izbor so navedene v priloženem Javnem povabilu k predložitvi pesmi za objavo v zbirki »Pod vodo vas, nad vodo glas«.

Posebna komisija bo na podlagi kriterijev, navedenih v povabilu, izbrala pesmi za objavo. Društvo si pridržuje pravico, da omeji število objav pesmi posameznega avtorja. Od avtorjev se pričakuje neplačan odstop avtorskih pravic za namene objave v zbirki pesmi »Pod vodo vas, nad vodo glas«.

Za dodatne informacije pokličite 041 394 660 ali pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

javno_povabilo_pesmi_revivas_2...
javno_povabilo_pesmi_revivas_2014 javno_povabilo_pesmi_revivas_2014

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Za Prijavo / Registracijo morate omogočiti Piškotke v nasprotnem primeru ta ni mogoča. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? .

Preveri direktivo o piškotkih.

Preprečili ste nalaganje piškotkov. Odločitev lahko prekličete.

Dovolili ste shranjevanje piškotkov na Vaš računalnik. Odločitev lahko prekličete.

Iskanje

Kontakt

Škale 85b, 3320 Velenje, Slovenija

info@revivas-skale.si

041-673-334

https://revivas-skale.si/