• Arheološka dediščina
  Arheološka dediščina
 • Naravne znamenitosti
  Naravne znamenitosti
 • Naravne vrednote
  Naravne vrednote
 • Sakralna dediščina
  Sakralna dediščina
 • Spomeniki NOB
  Spomeniki NOB
 • Stavbe
  Stavbe
 • Turistična ponudba
  Turistična ponudba
 • Zemljevid z označenimi lokacijami
  Zemljevid z označenimi lokacijami

Društvo REVIVAS Škale v sodelovanju z Župnijo sv. Martin, Župnijo sv. Marija, Muzejem Velenje, Rokom Polesom in ostalimi partnerji organizira dvodnevni dogodek Škalska pravljica.

Potekal bo ob podobah mogočne cerkve svetega Jurija, ki je pred 70 leti popustila silam izpraznjenih rudniških rovov. V Škale se vračajo kamni, predmeti, dokumenti, slike in fotografije te cerkve. Vrača se tudi slika svetega Jurija, ki je nekoč krasila glavni oltar. In že devetnajstič zapored se vračajo preseljeni Škalčani - da se srečajo s prijatelji in nekdanjimi sosedi ter skupaj obujajo spomine. Prihajajo tudi duhovniki, muzealci in umetniki, ki bodo skupaj z Društvom REVIVAS Škale poskrbeli, da bo pravljica zaživela.

V soboto, 6. julija, bo v gasilskem domu Škale odprta razstava o cerkvi sv. Jurija, sledilo bo druženje pred gasilskim domom z različnimi animacijami. Med 16. in 18. uro si bo mogoče del razstave ogledati tudi v cerkvi sv. Jožefa. Med obema prizoriščema bo v tem času organiziran prevoz.

V nedeljo, 7. julija, bo po sveti maši v cerkvi sv. Jožefa slovesnost ob vrnitvi slike sv. Jurija v Škale in okrasitvi kapele. Razstava v gasilskem domu Škale bo na ogled med 11. in 20. uro, voden ogled je predviden ob 16. uri.

Več v priloženem vabilu.

letak_skalska_pravljica_2019_1
letak_skalska_pravljica_2019_1 letak_skalska_pravljica_2019_1
letak_skalska_pravljica_2019_2
letak_skalska_pravljica_2019_2 letak_skalska_pravljica_2019_2

Letak je izdelala Ana Glinšek.

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Za Prijavo / Registracijo morate omogočiti Piškotke v nasprotnem primeru ta ni mogoča. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? .

Preveri direktivo o piškotkih.

Preprečili ste nalaganje piškotkov. Odločitev lahko prekličete.

Dovolili ste shranjevanje piškotkov na Vaš računalnik. Odločitev lahko prekličete.

Iskanje

Kontakt

Škale 85b, 3320 Velenje, Slovenija

info@revivas-skale.si

041-673-334

https://revivas-skale.si/