• Arheološka dediščina
  Arheološka dediščina
 • Naravne znamenitosti
  Naravne znamenitosti
 • Naravne vrednote
  Naravne vrednote
 • Sakralna dediščina
  Sakralna dediščina
 • Spomeniki NOB
  Spomeniki NOB
 • Stavbe
  Stavbe
 • Turistična ponudba
  Turistična ponudba
 • Zemljevid z označenimi lokacijami
  Zemljevid z označenimi lokacijami

noc knjige 180x150px

Ob svetovnem dnevu knjige, 23. aprilu, bo po Sloveniji potekala Noč knjige 2015, projekt, ki preko najrazličnejših dogodkov, vezanih na knjigo in branje, utira pot literaturi v vsako poro naše družbe. V spremljevalnem programu, ki poteka v tem in naslednjih tednih, sodeluje tudi društvo REVIVAS Škale s prireditvijo PESMI ZA VAS.

Prijazno vabljeni, da se nam pridružite v nedeljo, 26. aprila 2015 ob 16. uri pri Ribiškem domu ob Škalskem jezeru, Cesta na jezero 7 b, Velenje.

Skupaj z avtorji bomo prebirali pesmi iz zbirke POD VODO VAS, NAD VODO GLAS, ki jo je društvo izdalo v preteklem letu. Rdeča nit pesmi je spreminjanje podobe Šaleške doline v prejšnjem stoletju zaradi izkopavanja premoga, osebna doživljanja teh sprememb ter današnja občutja. Obeta se zanimivo in prijetno druženje ob prvem večjem jezeru v Šaleški dolini, ki je nastalo zaradi izkopavanja premoga.

Projekt Noč knjige 2015 je nekomercialne narave, poteka kot družbena akcija, ki povezuje številne lokalne prireditelje, ki samostojno izbirajo in izvajajo kulturne vsebine. V Sloveniji Noč knjige tokrat poteka drugič zaporedoma, tudi letos pod častnim pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za Unesco. Premierno slovensko Noč knjige je lani soustvarilo 79 krajev s preko 350 prireditvami in nič koliko knjižnih zanesenjakov po Sloveniji in v zamejstvu.

Letos se je v projektu Noč knjige 2015 za knjigo združilo 23 organizatorjev, pričakujejo pa več kot 400 prirediteljev dogodkov, ki bomo s knjigo povezali okoli 100.000 bralcev.

Več o projektu Noč knjige 2015 izveste na njegovi spletni strani nocknjige.si, gostuje pa tudi na družabnih omrežjih Facebook in Twitter.

Naj živi branje!

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Za Prijavo / Registracijo morate omogočiti Piškotke v nasprotnem primeru ta ni mogoča. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? .

Preveri direktivo o piškotkih.

Preprečili ste nalaganje piškotkov. Odločitev lahko prekličete.

Dovolili ste shranjevanje piškotkov na Vaš računalnik. Odločitev lahko prekličete.

Iskanje

Kontakt

Škale 85b, 3320 Velenje, Slovenija

info@revivas-skale.si

041-673-334

https://revivas-skale.si/